MAXIMALE GRIP MET OPEL WINTERBANDEN.Opel biedt een ruime keuze aan winterbanden en winterwielen.

Winterwielen

Wist u dat het enige contact tussen uw auto en de weg vier banden zijn? En elke band met een oppervlakte van één hand contact heeft met de weg? Banden zijn dus een zeer belangrijk onderdeel van uw auto.

Bij lage temperaturen (onder de 7 graden) en onder moeilijke weersomstandigheden adviseren wij om te wisselen van zomer- naar winterbanden. De voornaamste reden is dat winterbanden meer grip bieden dan zomerbanden. Niet alleen in de sneeuw, maar ook bij regen en vooral dat laatste komt in Nederland veel voor.

De belangrijkste voordelen van een winterband zijn:

  • Biedt al grip bij een temperatuur onder de 7 graden (bijvoorbeeld bij koud en regenachtig weer).
  • Heeft op een nat en besneeuwd wegdek een kortere remweg.
  • Beschikt over kleine inkepingen die zorgen voor meer grip onder winterse omstandigheden.
  • Is in de meeste landen verplicht bij winterse omstandigheden.
  • Biedt bovendien meer veiligheid.
  • Uw zomerbanden gaan langer mee, doordat deze in de winterperiode niet slijten.

De remweg op een besneeuwd wegdek met 50 km/u met winterbanden is maar liefst de helft korter dan met zomerbanden.

Remweg winterbanden

Nieuwe wetgeving winterbanden.

Rijdt u met uw auto ook in het buitenland? In Duitsland zijn de winterbandenregels sinds 1 januari 2018 aangescherpt. Vanaf deze datum moet een geproduceerde winterband verplicht over een sneeuwvloksymbool beschikken. De aanduiding M+S (Mud & Snow) volstaat niet meer als kwalificatie op een winterband. Voor winterbanden geproduceerd voor 1 januari 2018 geldt een overgangsregeling tot 30 september 2024. Bij ongeschikte banden kan de boete oplopen tot wel € 80,-.

Ruime keuze winterbanden en winterwielen.
Opel biedt een ruime keuze aan winterbanden en winterwielen. Een winterwiel is samengesteld uit Opel onderdelen en bestaat uit een winterband, een lichtmetalen velg of stalen wiel (met of zonder wieldop) en indien noodzakelijk een bandenspanningssensor (TPMS)1. Vraag uw Opel dealer naar de mogelijkheden en prijzen. Uw dealer beschikt ook over de mogelijkheid om uw zomerbanden op te slaan.